Week van de stenen winkel - Win €500!

Tijdens de “week van de stenen winkel” (8 - 13 mei '23) plaatsen de Aarschotse handelaars hun winkels graag extra in de schijnwerpers!

We willen ook graag onze fijne klanten bedanken om steeds lokaal bij ons te winkelen! Daarom is er een win-actie georganiseerd waarbij je kans maakt op een waardebon van 500 euro geschonken door Aarschot Parelt, te besteden in de Aarschotse winkels!

Wil jij graag winnen?
Neem dan snel deel aan de wedstrijd tijdens de week van de stenen winkel van maandag 8/5/2023 tot en met zaterdag 13/5/2023!
Wedstrijdformulieren zijn te verkrijgen in de deelnemende winkels vanaf maandag 8/5/2023.

Hoe deelnemen?
Om ons Aarschots taalerfgoed te eren hebben we onze meest legendarische dialectwoorden voor jullie van onder het stof gehaald. In elke deelnemende winkel vind je de vertaling van een Aarschots dialectwoord in het Algemeen Nederlands. Als je alle winkels hebt bezocht blijft er nog één Aarschots dialectwoord over, dit is jouw sleutel naar de winst!

Alle deelnemende winkels bezocht? Geweldig! Deponeer jou wedstrijdformulier in de brievenbus van een deelnemende winkel tot en met zaterdag 13 mei 2023 18.00 uur.
Na afloop wordt de winnaar geloot uit de juiste oplossingen en persoonlijk op de hoogte gebracht!

Lente shopping op 19 maart 2023

Op 19 maart 2023 is het lente shopping in Aarschot.

Wij zijn die dag extra open van 14 tot 17u!

Hopelijk tot dan!

MiYOSMART & STELLEST - speciaal voor kinderen

Slimme brillenglazen voor de behandeling van toenemende bijziendheid (myopie) bij kinderen.

Wat is bijziendheid?


Misschien heb je gemerkt dat je kind moeite heeft om op afstand scherp te zien, dat het zich moeilijker kan concentreren op school of een belemmering ervaart bij het spelen. Misschien is je kind dan bijziend. Bijziendheid (ook wel myopie genoemd) is een afwijking in de lichtbreking van het oog. Wanneer de oogbol te lang is of het hoornvlies te sterk gekromd is of te dik, wordt het beeld vóór het netvlies geprojecteerd in plaats van op het netvlies. Dit zorgt voor wazig zien in de verte.

 

 

Bijziendheid is wereldwijd een groeiend probleem.


Verwacht wordt dat het aantal nieuwe gevallen van bijziendheid flink zal stijgen, doordat onze leefwijze verandert. Kinderen kijken vaker op korte afstand, zoals tijdens lezen en gebruik van de computer, tablet en smartphone. Bovendien brengen ze minder tijd buiten door, maar ook erfelijke, gedrag gerelateerde en omgevingsfactoren spelen een rol.

Hoe eerder de bijziendheid ontstaat, hoe groter het risico op hoge bijziendheid op latere leeftijd. Wanneer de bijziendheid van je kind vroegtijdig wordt vastgesteld, kan niet alleen het gezichtsvermogen worden gecorrigeerd, maar kan ook de toename van bijziendheid worden afgeremd. Dit draagt bij aan het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen voor de toekomst.

 

 

MiYOSMART / STELLEST brillenglazen met segment technologie.


Door het sterk stijgende aantal mensen met bijziendheid en de toename van ernstige bijziendheid, hebben brillenglazen producenten samen met wetenschappers speciale brillenglazen ontwikkeld, waarmee toenemende bijziendheid doeltreffend kan worden behandeld.

 

Hoe werken MiYOSMART / STELLEST brillenglazen?


Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft dat de toename van bijziendheid kan worden afgeremd door gelijktijdig zogenaamde constante myope defocus én scherp zicht te bieden te creëren. Deze brillenglazen zijn in basis een enkelvoudig brillenglas waarbij op de voorzijde bijna nagenoeg onzichtbare defocus segmentjes zijn aangebracht.

 

 

Waarom MiYOSMART / STELLEST brillenglazen?
Het is een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen. Ze zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen en het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

 

 

Tips om de ogen gezond te houden.


Houd na elke 20 minuten nabijwerk (lezen, computeren, gamen, tablet, smartphone) een pauze van 20 seconden om veraf te kijken. Ga lekker naar buiten, want 2 uur per dag in de buitenlucht is goed voor je ogen. Besteed bovendien aandacht aan verantwoorde werkomstandigheden, zoals de juiste verlichting, houding en de aanbevolen werkafstand. Dit is heel belangrijk om de ogen gezond te houden tijdens werken op korte afstand.

 

 

Aandacht voor de gezondheid van je kind.


Meerdere factoren hebben invloed op de ontwikkeling van het oog. Dat geldt dus ook voor de mate waarin de stijging van de sterkte kan worden afgeremd. Het hangt o.a. af van de leeftijdsfase, de vorm van het oog, de levensstijl, erfelijke aandoeningen en omgevingsfactoren.

 

 

Meer info:

JAARLIJKS VERLOF: 16 - 27 AUGUSTUS 2022

Van 16 tot 27 augustus gaan we er even tussenuit.

We zien jullie graag terug vanaf 30 augustus.

Braderie Aarschot

BRADERIE IN AARSCHOT OP 9 & 10 JUNI

Op 9 & 10 juni is het braderie in Aarschot en zijn er mooie kortingen op de zonnebrillen! Alle zonnebrillen aan -10% en vanaf twee stuks -20%!

Er is ook een koopjeshoekje met -30%.

Tot snel!

OPEN - MET OF ZONDER AFSPRAAK

Hallo allemaal,

Zin in een nieuwe bril of zonnebril? Wij zijn open met of zonder afspraak. Ook voor afhalingen en herstellingen kan je gewoon langskomen.

Oogmetingen  en contactlensaanpassingen gebeuren wel nog steeds op afspraak.

Om jullie in coronatijden met een leuke winkelervaring te plezieren vragen we om enkele veiligheidsmaatregelen te respecteren:

  • Je handen te ontsmetten aan de inkom
  • Het dragen van een mondmasker in de winkel
  • De nodige afstand te bewaren

Een afspraak maken?

  • Bel naar 016 56 66 32
  • Mail naar info@optiek-deputter.be
  • Stuur een berichtje via facebook of instagram

Tot snel,

Ines, Kaat, Paul & Pieterjan

WINTERPROMO: -15% OP SNOW GOGGLES

Vertrek je binnenkort op wintersport? Dan hebben we goed nieuws voor jou!

Bij aankoop van een nieuwe snow goggle geven we je een mooie korting van -15%!

Tot binnenkort!