De keuze van je brilmontuur is heel belangrijk, maar dat geldt evenzeer voor de keuze van je brillenglazen. Als gediplomeerd opticiens geven we je graag advies en begeleiden we je met de keuze uit ons ruime gamma brillenglazen.

Hoe gaan we te werk?
Keuze brillenglazen

Niet enkel je brilsterkte maar ook je brilmontuur zijn bepalend voor de keuze van je brillenglazen. Aan de hand van het voorschrift van je oogarts of onze eigen opmeting gaan we na welk type glas je nodig hebt. Dit kan gaan van een unifocaal, bifocaal, degressief of multifocaal/progressief brillenglas. Rekening houdend met je levensstijl en beroepsactiviteiten gaan we samen op zoek naar de brillenglazen die jouw het meeste comfort bieden.

Behandelingen

Graag adviseren we jou bij de keuze van de diverse oppervlaktebehandelingen die mogelijk zijn.De meest voorkomende behandelingen zijn ontspiegeling tegen ongewenste reflecties, antistatisch tegen vuil en vet en hardingslagen tegen krassen. Verder kan je ook nog kiezen om je brillenglazen te laten kleuren/verkleuren en ze te voorzien van een blauw licht filter of een anti-damplaag. Wij werken steeds met verdunde brillenglazen van uitstekende kwaliteit. Zo zijn we zeker dat je nieuwe brilmontuur helemaal tot zijn recht komt.

Opmeting, centratie en montage

Eén van de belangrijkste criteria voor jouw comfort is het opmeten, centreren en inslijpen van je nieuwe brilglazen in je montuur. Daarom slijpen we al onze brilglazen zelf en monteren we jouw brilmontuur in ons eigen atelier.

Afhaling en service na verkoop

Le moment suprême; je bril is klaar en kan worden afgehaald. Om je optimaal draagcomfort te garanderen doen we nog een finale check-up en controleren we of je bril perfect is afgesteld en goed zit. Je goed begeleiden bij de aankoop van je nieuwe bril is één zaak. Maar de service na verkoop is voor ons eens zo belangrijk. Zo zijn onderhoud en aanpassingen aan je brilmontuur bij ons steeds gratis. Op al onze brilmonturen en unifocale brilglazen bieden we twee jaar fabrieksgarantie. Bij multifocale brilglazen wordt de garantie zelfs verder uitgebreid tot een zeer uitgebreide Varilux-garantie van drie jaar. Deze garantie dekt onder meer je multifocale Varilux brillenglazen op breuk en diefstal en omvat ook een gewenningsgarantie van 30 dagen (meer informatie).

Eerste Hulp Bij Brillen Onderhoud

Leg je bril nooit neer op de bolle kant van de glazen. Bewaar hem steeds in een brillendoosje.

Geef je bril regelmatig een verkwikkende douche onder koud stromend water. Hierdoor worden harde stofdeeltjes van je glazen weggespoeld. Gebruik nooit warm water. Brillenglazen houden immers niet van plotse temperatuurwisselingen.

Overtollige vetresten verwijder je best met de meegeleverde spray. Tip: Deze spray is navulbaar. Zo spaar je niet enkel de natuur, maar ook je portomonnee.

Droog je bril met een propere zachte doek. Was deze doek regelmatig zonder het gebruik van wasverzachter. Het gebruik van papieren zakdoekjes of keukenpapier wordt absoluut afgeraden. Hierin zitten grove houtvezels die de glazen kunnen beschadigen.

Gebruik nooit huis-tuin-en-keukenmiddeltjes (afwasmiddel, instanet e.a. brildoekjes...) om je brillenglazen te reinigen. Vermijd het contact met parfum, haarlak e.a. chemische stoffen. Deze zijn te agressief en kunnen de glazen blijvend beschadigen.

Opgelet sauna-lovers en BBQ-helden! Je brillenglazen houden niet van hoge temperaturen. Laat je bril dan ook nooit in een in de zon geparkeerde wagen achter.